YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha güçlü evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yerel itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm düzenleyici gereklilikleri huzurladığından ve emniyetli bir tahliye rotası katkısızlamada etkili başüstüneğundan güvenli olurlar.

Her dakika serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir yük, möble yahut gayrı bir ket bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, elan bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı başta sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan insan skorsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin cepheı keşik, yangın kapıları alelumum özel istila ve kapı menteşeleri kabil gayrı yangın dulda özelliklerine sahiptir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Böylecene imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Bu yol çoğunlukla yangın kapısı ivedili bir durumda çabucak açılabilen geri çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp art çekilebilmesini esenlar.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Report this page